O'TOM TICK TWISTER Instrument Ideal Pentru Extragerea Facila a Capuselor

Ai fost muscat de o capusa. Sau animalul tau de companie a fost muscat. Indiferent cat de atenti am fi si cate masuri de precautie ne-am lua, astfel de accidente se intampla.
Daca esti intr-o astfel de situatie, in primul rand, nu intra in panica. Iti reamintesc ca, pentru a se contamina cu eventualii agenti patogeni prezenti in capusa, gazda trebuie sa se afle intr-un contact prelungit (in medie 24 – 48 ore) cu parazitul.
In al doilea rand, nu incerca sa o indepartezi folosind metode empirice (aplicare de substante iritante, alcool sanitar, surse de caldura, etc pe capusa) sau prin apucare cu degetele.
Astfel de modalitati nu fac altceva decat sa accelereze procesul de contaminare al gazdei, iar comprimarea corpului capusei va trimite in fluxul sanguin al gazdei intreaga incarcatura de sustante toxice si microorganisme patogene continute.
Prin urmare, si probabilitatea contactarii unei boli transmisibile prin vectori (Boala Lyme, anaplasmoza, babesioza, ehrlichioza, leishmanioza) este mult amplificata.
La fel de mare este si riscul ca rostrul (capul capusei) sa ramana infipt in piele si sa declanseze ulterior procese inflamatorii sau formarea unor abcese.
Fara a constitui o urgenta medicala, indepartarea fragmentului infipt si tratarea punctului de penetrare, trebuie efectuata cat mai repede si cu multa atentie.
Mai e un aspect igienic: nu ai nici un motiv pentru a intra in contact direct cu capusa si cu atat mai putin sa o zdrobesti accidental intre degete.
Poti incerca indepartarea acesteia cu o penseta, dar inevitabil ii vei comprima abdomenul.
Astfel vei trimite in fluxul sanguin al gazdei incarcatura patologica (substante toxice, microorganisme patogene) prezenta in corpul parazitului.
Pentru a evita toate aceste riscuri, un medic veterinar a conceput o croseta speciala cu ajutorul careia capusa este indepartata in intregime, usor, rapid si nedureros.
Croseta Pentru Extragerea Capuselor TWISTER O' TOM
Avantajele folosirii acestui instrument pentru indepartarea capuselor infipte in piele, sunt multiple:
- Croseta indeparteaza parazitul in intregime, fara a lasa rostrul (capul cu aparatul bucal) infipt in piele. In cele mai multe cazuri, capusa este inca vie dupa extractie.
- In timpul extractiei, nu comprima abdomenul capusei. Astfel reduce la minim riscul regurgitarii salivei acarianului (incarcata cu substante toxice si microorganisme potential patogene) in circulatia sanguina a victimei.
- Ajuta la indepartarea tuturor capuselor, indiferent de dimensiunile acesteia (de al 1 / 10 mm) sau de locul in care se afla.
- Cu ajutorul crosetei poti indeparta parazitii atat din pielea omului cat si a tuturor animalelor de companie (caine, pisica, etc)
- Poate fi folosita imediat ce a fost descoperita capusa (in parc, in timpul excursiilor, acasa, etc).
- Utilizarea ei nu necesita substante chimice (alcool, eter, etc)
- Croseta O’Tom Tick Twister extrage capusa din piele rapid si fara durere.
- Poate fi folosita ori de cate ori este nevoie. Practic este un instrument cu durata de viata nelimitata.
Modul de utilizare al crosetei pentru indepartat capusele
Extragerea capusei din piele cu ajutorul acestui dispozitiv este extrem de usoara
- Alege instrumentul cel mai cel potrivit corelat cu dimensiunile capusei.

2. Impinge usor croseta pe piele catre capusa, pana cand corpul acesteia (la jonctiunea cu partea anterioara) este prins intre cele doua brate.
3. Roteste croseta ridicand-o foarte usor. Dupa 2 maxim 3 rotatii capusa este extrasa complet
Dupa indepartarea parazitului, locul de penetrare al pielii trebuie dezinfectat cu apa si sapun, betadina sau orice alta solutie antiseptica.
Ulterior, in scop preventiv, poti aplica pe locul muscaturii un unguent cu antibiotic.
Distruge capusa extrasa cu alcool sanitar sau prin incinerare.
Nu o arunca la toaleta, intrucat este rezistenta in mediul acvatic si poate supravietui.
O capusa indepartata de pe corp si lasata libera va cauta o noua gazda pentru a se hrani.
Tine sub observatie, cateva zile, locul muscaturii. Daca fenomenele inflamatorii locale nu diminuaza sau chiar inregistreaza o evolutie, contacteaza medicul veterinar pentru un examen clinic.
Intrebari frecvente legate de utilizarea dispozitivului pentru indepartat capuse O'Tom Tick Twister
Intrebare 1. Tick Twister poate fi folosit pentru extragerea capuselor infipte in pielea omului ?
R. Desigur. Practic croseta mai mica este special conceputa pentru indepartarea capuselor de mici dimensiuni, care paraziteaza cel mai frecvent omul.
Intrebare 2. Are importanta sensul de rotatie al crosetei pentru extragerea corecta a acesteia?
R. Sensul de rotatie nu are nici o importanta. Poti roti instrumentul in sens orar sau invers (cum iti este mai la indemana). Esential este sa nu tragi puternic de capusa, in timpul extractiei
Intrebare 3. Ar fi mai bine daca omor capusa inainte de extractie ?
R. Categoric NU. Orice interventie agresiva asupra ei, prin aplicarea unor substante chimice (otet, alcool, ulei, etc), flacara sau compresia cu degetele, creste riscul refluxului, in circulatia sanguina a gazdei, a torentului de substante toxice si microorganisme patogene prezente in corpul capusei.
Ai descoperit o capusa pe corpul cainelui sau a pisicii?. Indeparteaz-o rapid si cu eficienta maxima cu ajutorul O’Tom Tick Twister-ului.
Orice alta modalitate implica un risc crescut de contaminare.
Intrebare 4. Este normal ca la locul muscaturii sa persiste o pata rosie si dupa indepartarea capusei ?
R. Da. Pata rosie reprezinta de fapt raspunsul de aparare al organismului impotriva agresiunii exercitate de parazit. Insa aceasta zona rosiatica nu trebuie sa persiste mai mult de 2 – 3 zile, iar diametrul ei nu trebuie sa creasca.
Daca aria persista si / sau isi modifica dimensiunile, iti recomand sa contactezi un medic.
Intrebare 5. Ce se intampla, daca o parte a capusei (rostrul) ramane infipta in piele ?
R. Corpul gazdei va trata fragmentul din capusa ramas in piele ca pe un "corp strain".
Prin urmare, s-ar putea sa apara fenomene inflamatorii locale, sau (ce e mai suparator) poate sa apara un abces sau un granulom.
Dar, realmente fragmentul ramas nu constituie un pericol major pentru sanatatea animalului de companie (sau a omului).
Intrebare 6. Te imbolnavesti de fiecare data cand esti muscat de o capusa ?
R. Nu. Capusa in sine nu te imbolnaveste. Ea este doar un rezervor si vehicul pentru microorganismele patogene responsabile de imbolnavirea gazdei.
Prin urmare, daca parazitul nu este contaminat cu agenti patogeni, singurul rezultat al muscaturii, ramane acea pata rosie, care persista 2 – 3 zile la locul muscaturii si eventual o usoara senzatie de mancarime a pielii.
Avand insa in vedere ca un numar tot mai mare de capuse sunt contaminate cu agenti patogeni, cea mai buna modalitate de prevenire a imbolnavirilor o reprezinta indepartarea cat mai rapida a acestora de pe om sau animal de companie.
Acum stii cum poti indeparta eficient, rapid si nedureros capusele. Urmeaza linkul de mai jos si cumpara un set de Crosete Pentru Indepartarea Capuselor O’Tom Tick Twister.
Pentru recomandari sau un sfat legat de prietenul tau patruped, nu ezita sa ne contactezi telefonic: 0740592666, Messenger sau mail: [email protected]. Suntem aici pentru a-ti oferi intreg suportul de care ai nevoie.
De asemenea, asteptam sugestii despre subiectele care te intereseaza si ai vrea sa afli mai multe.